More

  Coronavirus variants and mutations: Αυτές είναι οι τρεις μεταλλάξεις που απασχολούν την επιστημονική κοινότητα!!

  Τρεις είναι οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού που απασχολούν αυτή τη στιγμή. Οι μεταλλάξεις από Βρετανία, Νότια Αφρική, αλλά και από Βραζιλία. Η σωστή χρήση της μάσκας είναι το κλειδί για την αποτελεσματικότητά και την προστασία του ατόμου που τη φορά!!…… Μεταλλάξεις που απασχολούν ιδιαίτερα την επιστημονική κοινότητα όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής και μέλος […]

  The post Coronavirus variants and mutations: Αυτές είναι οι τρεις μεταλλάξεις που απασχολούν την επιστημονική κοινότητα!! appeared first on Mykonos Ticker.

  Πηγή: Mykonos Ticker

  Μοιράσου το

  Όλες οι χώρες
  115,365,918
  Επιβεβαιωμένα Κρούσματα
  Updated on 3 March 2021 10:01
  Ελλάδα
  194,582
  Επιβεβαιωμένα Κρούσματα
  Updated on 3 March 2021 10:01
  Ιταλία
  2,955,434
  Επιβεβαιωμένα Κρούσματα
  Updated on 3 March 2021 10:01
  Ισπανία
  3,130,184
  Επιβεβαιωμένα Κρούσματα
  Updated on 3 March 2021 10:01
  Γερμανία
  2,462,061
  Επιβεβαιωμένα Κρούσματα
  Updated on 3 March 2021 10:01

  Ανακοινώσεις/Νέα

  ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ 22-28 Φεβρουαρίου 2021

  ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ 22-28 Φεβρουαρίου 2021 Αθήνα,03-03-2021 Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα που αφορούν την περίοδο από 22 έως 28 Φεβρουαρίου 2021. Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου και της Πάτρας. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των εκάστοτε Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές. Πίνακας 1: Ποσοστιαία μεταβολή στη μέση εβδομαδιαία συγκέντρωση του ιϊκού φορτίου του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα ανά 100.000 κατοίκους την εβδομάδα 22-28 Φεβρουαρίου 2021 σε σχέση με την εβδομάδα 15-21 Φεβρουαρίου 2021. Περιφέρεια – Πόλη Ποσοστιαία μεταβολή του μέσου εβδομαδιαίου ιϊκού φορτίου Αττική – 3% Θεσσαλονίκη +10% Λάρισα +66% Βόλος +218% Ηράκλειο +..

  Ημερήσια έκθεση επιτήρησης COVID-19 (02/03/2021)

  Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) Δεδομένα έως 02 Μαρτίου 2021, ώρα 15:00 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 02/03/2021 The post Ημερήσια έκθεση επιτήρησης COVID-19 (02/03/2021) appeared first on Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ για την κατεπείγουσα παροχή υπηρεσιών μίσθωσης (300) οχημάτων για τις μετακινήσεις των Κινητών Ομάδων ΕΟΔΥ

  The post ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ για την κατεπείγουσα παροχή υπηρεσιών μίσθωσης (300) οχημάτων για τις μετακινήσεις των Κινητών Ομάδων ΕΟΔΥ appeared first on Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΥΟ (2) ΦΟΡΗΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  The post ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΥΟ (2) ΦΟΡΗΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ appeared first on Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

  ΕΚ ΝΕΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟΝ ΕΟΔΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

  The post ΕΚ ΝΕΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟΝ ΕΟΔΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ appeared first on Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

  Ενημέρωση διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της COVID-19, από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γ.Γ....

  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Καλησπέρα σας από το Υπουργείο Υγείας και καλό μήνα. Ξεκινά η ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου Covid-19 από την Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους. Κυρία Θεοδωρίδου, έχετε το λόγο. Μ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ: Καλησπέρα σας και καλό μήνα και από εμένα. Την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν πολλές αναφορές για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ημέρα που η χώρα μας αντιμετώπισε την επιδημία του κορονοϊού. Οι εξελίξεις ήταν πολλές και ραγδαίες. Θα ήθελα να επικεντρωθώ σήμερα συνοπτικά στο θέμα των εμβολίων, που αναμφισβήτητα καθορίζουν και το μέλλον μας. Έχουν περάσει δύο μήνες από τον πρώτο εμβολιασμό στη χώρα μας. Η εκστρατεία εμβολιασμού «Ελευθερία», ξεκίνησε με το πιο δύσκολο στη διαχείριση εμβόλιο, το mRNA, και σήμερα έχουμε τρία διαφορετικά εμβόλια που χορηγούνται στα εμβολιαστικά κέντρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξι..

  Ειδήσεις

  New Lockdown Restrictions: Έκτακτες ανακοινώσεις Χαρδαλιά με Κικίλια για τα μέτρα

  Ο Νίκος Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει εκτάκτως ο ίδιος τα νέα μέτρα που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση ώστε να αναχαιτιστεί η πανδημία…. Την ώρα που οι λοιμωξιολόγοι κάθονται στο τραπέζι για να μελετήσουν τα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η πανδημία και να εισηγηθούν αναλόγως, στην κυβέρνηση φαίνεται πως οι αποφάσεις για μέτρα, είναι ειλημμένες. Έτσι λοιπόν, […] The post New Lockdown Restrictions: Έκτακτες ανακοινώσεις Χαρδαλιά με Κικίλια για τα μέτρα appeared first on Mykonos Ticker.

  New Lockdown Restrictions – Δερμιτζάκης: Ή σκληρό lockdown που θα εφαρμοστεί ή πάμε σε άλλη στρατηγική

  Την εκτίμηση πως η εφαρμογή ενός σκληρότερου lockdown δεν είναι η λύση στο γεγονός ότι δεν αποδίδουν όπως θα έπρεπε τα μέτρα κατά του κορωνοιού, εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης ……… «Επειδή ο ασθενής είναι σε κρίσιμη κατάσταση δεν μπορούμε να παίρνουμε πολλά ρίσκα. Αυτή τη στιγμή […] The post New Lockdown Restrictions – Δερμιτζάκης: Ή σκληρό lockdown που θα εφαρμοστεί ή πάμε σε άλλη στρατηγική appeared first on Mykonos Ticker.

  New Lockdown Restrictions: Οι αλλαγές που εξετάζουν στον κωδικό 6 στα SMS – Μετακινήσεις με τα πόδια

  Συνεδριάζουν στις 11:00 οι ειδικοί για να κάνουν τις εισηγήσεις τους στην κυβέρνηση. Έρχεται νέο, καθολικό, lockdown σε όλη τη χώρα, όπως τον περασμένο Μάρτιο, τουλάχιστον έως την Καθαρά Δευτέρα. Ίσως και σήμερα οι ανακοινώσεις……….. Προτεραιότητα είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων ανέφερε μεταξύ άλλων, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελεία Πελώνη, στην τηλεόραση του […] The post New Lockdown Restrictions: Οι αλλαγές που εξετάζουν στον κωδικό 6 στα SMS – Μετακινήσεις με τα πόδια appeared first on Mykonos Ticker.

  Covid‐19 lockdown scenarios: Σενάρια αυστηρού-καθολικού lockdown στα πρότυπα του Μαρτίου του 2020, σε όλη τη χώρα!! Τα σενάρια που εξετάζονται!!

  Στο τραπέζι lockdown τύπου Μαρτίου σε όλη τη χώρα!! Αύριο οι αποφάσεις!! Τα σενάρια που εξετάζονται. Διχασμένοι οι λοιμωξιολόγοι. Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι αρχές λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων, σενάρια αυστηρού και καθολικού lockdown στα πρότυπα του Μαρτίου του 2020 σε όλη τη χώρα,…… προκειμένου να αναχαιτιστεί η έξαρση του κορωνοϊού συζήτησε […] The post Covid‐19 lockdown scenarios: Σενάρια αυστηρού-καθολικού lockdown στα πρότυπα του Μαρτίου του 2020, σε όλη τη χώρα!! Τα σενάρια που εξετάζονται!! appeared first on Mykonos Ticker.