More

  Δελτίο Τύπου Βουλής των Ελλήνων: Υπεγράφη η Σύμβαση για τη δωρεά 50 κλινών ΜΕΘ από τη Βουλή στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ύψους 8 εκ. ευρώ

  Υπεγράφη η Σύμβαση για τη δωρεά 50 κλινών ΜΕΘ από τη Βουλή

  στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ύψους 8 εκ. ευρώ

  «Σήμερα η Βουλή των Ελλήνων πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη κοινωνική της προσφορά» δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, λίγο πριν την υπογραφή της σύμβασης με τις αντισυμβαλλόμενες εταιρείες, για την κατασκευή 50 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο νοσοκομείο «Σωτηρία», με δωρεά της Βουλής ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ.

  Ο Υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, χαρακτήρισε «εξαιρετική» τη δωρεά της Βουλής, επισημαίνοντας ότι αυτή η πρωτοβουλία «ενισχύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και εγγυάται τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε, εάν κι εφόσον χρειαστεί, την οποιαδήποτε πρόκληση έρθει στο μέλλον, σε αυτή την πολύ μεγάλη περιπέτεια της δημόσιας Υγείας».

  Οι υπερσύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες νέες κλίνες ΜΕΘ προγραμματίζεται να παραδοθούν σε πλήρη λειτουργία εντός 60 ημερών από την έναρξη των εργασιών και αναμένεται να εκσυγχρονίσουν και να ενισχύσουν σημαντικά, σε μόνιμη βάση, το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Στο πλαίσιο της δωρεάς, συμπληρωματικά θα κατασκευαστεί επίσης πεζογέφυρα που θα συνδέει τα χειρουργεία του νοσοκομείου «Σωτηρία» με τον χώρο της νέας ΜΕΘ.

  Ο Πρόεδρος της Βουλής προ της υπογραφής της σημαντικής αυτής Σύμβασης δήλωσε: «Η Βουλή των Ελλήνων έχει διαχρονική παράδοση στην κοινωνική προσφορά. Τελευταία όμως, η υγειονομική περιπέτεια της χώρας ανέβασε τον πήχη για όλους και όλες μας. Έτσι και η Βουλή των Ελλήνων, ανταποκρινόμενη σε αίτημα του Υπουργείου Υγείας, αίτημα που υπεβλήθη στις 28 Μαρτίου από τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια, διαθέτει δωρεά χρηματικού ποσού 8 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να κατασκευαστεί μία πρότυπη και η μεγαλύτερη σε έκταση και ποσότητα κλινών Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, 50 κλινών, στο νοσοκομείο “Σωτηρία”.

  Tον Μάρτιο που μου απεστάλη η σχετική επιστολή από τον Υπουργό, η κατάσταση της πανδημίας ήταν σε έξαρση, Στις 2 Απριλίου, ελάχιστες μέρες μετά, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ομόφωνα αποδέχθηκε εισήγησή μου για αυτή τη δωρεά. Μετά από λίγές μέρες, στις 12 Απριλίου, δημοσιεύτηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία περιγράφει στο άρθρο 62 τη διαδικασία μέσα από την οποία θα υλοποιηθεί αυτή η δωρεά. Αμέσως μετά την ΠΝΠ η Βουλή δέσμευσε από τα αποθεματικά της αυτό το ποσό και το έθεσε στη διάθεση της κρατικής κατασκευαστικής εταιρείας ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές ΑΕ). Είναι η εταιρεία εκείνη η οποία, μεταξύ άλλων, κατασκευάζει τα νοσοκομεία της χώρας και άλλες κτιριακές υποδομές του Δημοσίου. Η σύμβαση εγκρίθηκε άμεσα από το Ελεγκτικό Συνέδριο, πριν από ελάχιστες μέρες και επιπλέον χθες ο Υπουργός Ανάπτυξης, ο κ. Χατζηδάκης, υπέγραψε και την οικοδομική άδεια, όπως ακριβώς προβλέπει η ΠΝΠ.

  Τους ρυθμούς με τους οποίους κινηθήκαμε, θα μπορούσα να τους χαρακτηρίσω ασθματικούς. Ήταν πολύ γρήγοροι ρυθμοί και είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράφεται σήμερα η σύμβαση μεταξύ ΚΤΥΠ και της κατασκευαστικής εταιρείας ΕΚΤΕΡ και οφείλω εδώ να αναγνωρίσω δημοσίως ότι προκαταβολικά τόσο η εταιρεία ΕΚΤΕΡ όσο και ο ΑΚΤΩΡ αλλά και η εταιρεία ΙΝΤRΑΚΑΤ, η τρίτη εταιρεία, αποποιήθηκαν προκαταβολικά το δικαίωμά τους να κάνουν προσφυγή ασφαλιστικών μέτρων στα διοικητικά δικαστήρια και αποδέχθηκαν το αποτέλεσμα μιας προδικαστικής κρίσης από μία Ανεξάρτητη Αρχή του Δημοσίου, σεβόμενοι και αντιλαμβανόμενοι την κοινωνική σημασία και την ανάγκη γρήγορης ολοκλήρωσης αυτού του έργου.

  Βρισκόμαστε λοιπόν σήμερα εδώ, μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα, στην πάλη της Πολιτείας και του λαού να μη σηκώσει κεφάλι αυτός ο δαίμονας, ο οποίος απειλεί την παγκόσμια υγεία προκειμένου να ολοκληρώσει η χώρα μας αυτό το πολύ καλό αποτέλεσμα που είχε στη χαλιναγώγησή του.

  Θέλω να ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής τον κ. Μυλωνάκη και τον Διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή τον κ. Μπεκίρη, γιατί, συζητώντας για την ανάγκη συμβολής της Βουλής στην αντιμετώπιση της πανδημίας, είχαμε κάνει σκέψεις και μου υπέβαλαν, πριν την επιστολή του κ Κικίλια, την ορθή σκέψη ότι η Βουλή πρέπει να προσανατολιστεί σε χορηγία προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

  Κι έτσι είμαστε σήμερα εδώ ενόψει της υπογραφής, ώστε σε ένα δίμηνο από την έναρξη των εργασιών να έχει η χώρα μας τη μεγαλύτερη, την πιο σύγχρονη μονάδα ΜΕΘ που είχε ποτέ και όπως μου εξηγούν ειδικότεροι από εμένα, με προδιαγραφές δεκαετιών μπροστά.

  Κλείνω ευχαριστώντας όλα τα κόμματα της Βουλής για την ομόφωνη έγκριση της χορηγίας αυτής η οποία θα οδηγήσει σε μια τεράστια ανακούφιση το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

  Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε επίσης τον Υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή για την όλη εποπτεία του θέματος.

  Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας τόνισε: «Κύριε Πρόεδρε, στο πρόσωπό σας ευχαριστούμε όλη τη Βουλή των Ελλήνων, τους Αντιπροέδρους της, τον Γραμματέα της και τα κόμματα, βεβαίως, που αποδέχθηκαν στην πολύ κρίσιμη φάση που περάσαμε και ακόμα περνάμε, με επιτυχία βεβαίως εμείς, με πολύ μεγάλη δυσκολία και πολύ μεγάλα προβλήματα όλος ο πλανήτης, που αποδέχθηκαν να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας με αυτή την εξαιρετική δωρεά που υλοποιείται άμεσα και παραδίδεται εντός δύο μηνών στο νοσοκομείο αναφοράς “Σωτηρία”.

  Είναι καίριο και πολύ σημαντικό για εμάς να μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας ως Εθνικό Σύστημα Υγείας δωρεάν σε όλους τους συμπολίτες μας. Όμως, η παρακαταθήκη αυτών των κλινών ΜΕΘ δεν περιορίζεται μόνο στον Covid-19. Όπως όλοι καλά γνωρίζουν, υπάρχουν ανάγκες στη χώρα μας σημαντικές, από τροχαία ατυχήματα, υπάρχει ανάγκη να φροντίσουμε τους συμπολίτες μας σε πολύ υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Θέλω να πω ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και αυτοί θα στελεχώσουν αυτές τις 50 κλίνες ΜΕΘ και θα στηρίξουν ξανά την ελληνική κοινωνία και εδώ στην Αττική και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

  Κλείνω λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στις εταιρείες. Να πω καλή επιτυχία στην ΚΤΥΠ στην υλοποίηση της δωρεάς αυτής.

  Εάν στη Μεταπολίτευση ήταν ένα πολύ μεγάλο ζητούμενο το να βρει ένας συμπολίτης μας κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, η Βουλή των Ελλήνων συμβάλλει στο να βελτιωθεί αυτό και να φτάσουμε σύντομα, όπως έχουμε υποσχεθεί, να έχουμε τον μέσο όρο της ΕΕ, 12 κλίνες ανά 100.000 κατοίκους, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις πολύ μεγάλες ανάγκες οι οποίες πάντα προκύπτουν»

  Ο υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης επεσήμανε πως «η δωρεά αυτή της Βουλής έχει υψηλό συμβολισμό διότι δείχνει ότι η ελληνική Πολιτεία, ο ελληνικός λαός είναι ενωμένος απέναντι στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης. Τα έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής, ο αγώνας συνεχίζεται και στο τέλος θα βγούμε όλοι νικητές».

  Από την πλευρά της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚΤΥΠ) η οποία θα επιβλέψει την κατασκευή του έργου, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Αθανάσιος Γιάνναρης δήλωσε: «Νιώθουμε μέγιστη τιμή για την ανάθεση στις Κτιριακές Υποδομές, κατόπιν δωρεάς της Βουλής των Ελλήνων, του έργου κατασκευής 50 νέων κλινών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο “Σωτηρία”.

  Από την πρώτη μέρα της μάχης, σε δύσκολες συνθήκες, με αίσθημα ευθύνης, μαζί με τον πρόεδρο των Κτιριακών Υποδομών, τον κ. Τιμολέοντα Κατσίπο, και σε συνεχή συνεργασία με τον Υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, συμπτύξαμε τη χρονική διάρκεια υλοποίησης του έργου στον πρωτόγνωρο κατασκευαστικό χρόνο των 60 ημερών. Δημιουργήσαμε γρήγορες και διαφανείς διαγωνιστικές διαδικασίες, ώστε ο Υπουργός Υγείας ο κ. Κικίλιας, ο Υφυπουργός Υγείας ο κ. Κοντοζαμάνης και η κυβέρνηση, στη μάχη για τον κορωνοϊό και τηρώντας τη δέσμευση της αναδόχου εταιρείας, στις αρχές Οκτωβρίου να μπορέσει να θωρακίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με επιπλέον 50 νέες σύγχρονες κλίνες ΜΕΘ.

  Όπως το ελληνικό κράτος με την αποτελεσματικότητά του έκανε τη χώρα θετικό παράδειγμα σε όλο τον κόσμο, έτσι και οι μηχανικοί βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης. Η όλη διαδικασία θ’ αποτελέσει παρακαταθήκη για το μέλλον».

  Στην υπογραφή της Σύμβασης παρέστησαν επίσης οι Αντιπρόεδροι της Βουλής κ.κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, Αθανάσιος Μπούρας, Δημήτριος Βίτσας και Σοφία Σακοράφα, ο βουλευτής Σάμου της ΝΔ κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Γεώργιος Μυλωνάκης και ο Ειδικός Γραμματέας της κ. Βασίλειος Μπαγιώκος.

  The post Δελτίο Τύπου Βουλής των Ελλήνων: Υπεγράφη η Σύμβαση για τη δωρεά 50 κλινών ΜΕΘ από τη Βουλή στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ύψους 8 εκ. ευρώ appeared first on Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

  Πηγή: eody.gov.gr

  Μοιράσου το

  Όλες οι χώρες
  61,397,419
  Επιβεβαιωμένα Κρούσματα
  Updated on 27 November 2020 10:15
  Ελλάδα
  99,306
  Επιβεβαιωμένα Κρούσματα
  Updated on 27 November 2020 10:15
  Ιταλία
  1,509,875
  Επιβεβαιωμένα Κρούσματα
  Updated on 27 November 2020 10:15
  Ισπανία
  1,637,844
  Επιβεβαιωμένα Κρούσματα
  Updated on 27 November 2020 10:15
  Γερμανία
  1,005,307
  Επιβεβαιωμένα Κρούσματα
  Updated on 27 November 2020 10:15

  Ανακοινώσεις/Νέα

  Ημερήσια έκθεση επιτήρησης COVID-19 (26/11/2020)

  Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) Δεδομένα έως 26 Νοεμβρίου 2020, ώρα 15:00 Σήμερα ανακοινώνουμε 2018 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 99306, εκ των οποίων το 53.1% άνδρες. 4851 (4.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 25924 (26.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 608 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 166 (27.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 524 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 99 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2001 θανάτους συνολικά στη χώρα. 806 (40.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. ..

  Eνημέρωση διαπιστευμένων συντακτών Υπουργείου Υγείας από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τoν Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα και τη Διευθύντρια Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ...

  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Καλησπέρα σας από το Υπουργείο Υγείας. Ξεκινά η ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας κύριο Βασίλη Κικίλια, ο οποίος σήμερα θα παρουσιάσει το έργο και τις δράσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Για αυτό λόγο, είναι μαζί μας ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, κύριος Παναγιώτης Αρκουμανέας και η Διευθύντρια Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ, κυρία Φλώρα Κοντοπίδου. Κύριε Υπουργέ, έχετε το λόγο. Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Καλησπέρα σας, κυρίες και κύριοι. Καταλαβαίνετε ότι εν μέσω μιας πανδημίας την οποία ζούμε και βιώνουμε στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο, είναι πάρα πολύ σημαντική η εμπιστοσύνη, η διαφάνεια, η εγκυρότητα των στοιχείων. Σήμερα είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε την προσπάθεια που κάνει ένα σημαντικό κομμάτι του Υπουργείου Υγείας, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, έτσι ώστε να υπηρετήσει τους συμπολίτες μας. Πριν φτάσουμε εκεί όμως, θα ήθελα να πω ότι και πάλι σήμερα έχουμε 2.152 κρούσματα COVID, 597 διασωληνωμένους συμπολίτες μας ..

  Ημερήσια έκθεση επιτήρησης COVID-19 (25/11/2020)

  Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) Δεδομένα έως 25 Νοεμβρίου 2020, ώρα 15:00 Σήμερα ανακοινώνουμε 2152 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 97288, εκ των οποίων το 53.2% άνδρες. 4849 (5.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 25291 (26.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 597 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 170 (28.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 505 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 87 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1902 θανάτους συνολικά στη χώρα. 759 (39.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. ..

  Ημερήσια έκθεση επιτήρησης COVID-19 (24/11/2020)

  Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) Δεδομένα έως 24 Νοεμβρίου 2020, ώρα 15:00 Σήμερα ανακοινώνουμε 2135 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 95137, εκ των οποίων το 53.3% άνδρες. 4840 (5.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 24679 (25.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 562 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 161 (28.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 490 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 101 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1815 θανάτους συνολικά στη χώρα. 721 (39.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω...

  Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάθεση της προμήθειας και τοποθέτησης ρολοκουρτινών στα παράθυρα των κτιρίων του ΕΟΔΥ

  The post Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάθεση της προμήθειας και τοποθέτησης ρολοκουρτινών στα παράθυρα των κτιρίων του ΕΟΔΥ appeared first on Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

  Ενημέρωση διαπιστευμένων συντακτών Υπουργείου Υγείας από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο...

  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Καλησπέρα σας από το Υπουργείο Υγείας. Ξεκινάει η ενημέρωση από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη. Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας. Κυρία Παπαευαγγέλου, έχετε το λόγο. Β. ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: Καλησπέρα σας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ έχουμε σήμερα 1.388 νέα κρούσματα στη χώρα μας, ενώ ο συνολικός αριθμός ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ είναι 549. Ακόμα 84 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών. Η πίεση του συστήματος Υγείας είναι κρίσιμη. Στην επικράτεια έχουμε περίπου 4.400 ανθρώπους που νοσηλεύονται..

  Ειδήσεις

  Coronavirus Pandemic: Οι σκύλοι οσμίζονται όσους νοσούν από κορωνοϊό!! «Όπλο» η μύτη τους στις μελλοντικές μετακινήσεις [Έρευνα]

  Ήδη, σε διάφορα μέρη του κόσμου, σκύλοι εκπαιδεύονται για να ανιχνεύουν τον κορωνοϊό!! Η μύτη των σκύλων πάλι έχει κάνει το «θαύμα» της, καθώς φαίνεται από μικρές έως τώρα δοκιμές ότι οι «καλύτεροι φίλοι» του ανθρώπου έχουν αξιοσημείωτη ικανότητα να μυρίζουν τη λοίμωξη από τον νέο κορωνοϊό και να κάνουν τη δική τους… διάγνωση……. Οι […] The post Coronavirus Pandemic: Οι σκύλοι οσμίζονται όσους νοσούν από κορωνοϊό!! «Όπλο» η μύτη τους στις μελλοντικές μετακινήσεις [Έρευνα] appeared first on Mykonos Ticker.

  Coronavirus Disease: 2.018 νέα περιστατικά μόλυνσης –  608 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 99 νέοι θάνατοι

  2.018 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κρουσμάτων κορωνοϊού, και νέοι θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην χώρα μας, ανεβάζοντας συνολικά τα κρούσματα σε 99.306 και τους θανάτους σε 2001, όπως ανακοίνωσε γραπτώς την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ……. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ: Σήμερα ανακοινώνουμε 2018 νέα κρούσματα του νέου ιού […] The post Coronavirus Disease: 2.018 νέα περιστατικά μόλυνσης – 608 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 99 νέοι θάνατοι appeared first on Mykonos Ticker.

  Coronavirus Pandemic: Μεταφέρονται με ελικόπτερα – ασθενοφόρα διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό

  Μπαράζ αεροδιακομιδών ασθενών με κορωνοϊό από κάθε γωνιά της χώρας!! Συγκλονιστικές εικόνες!! Σε πλήρη εξέλιξη το επιχειρησιακό σχέδιο αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, καθώς σήμερα 3 ακόμα διασωληνωμένα άτομα με κορωνοϊό μεταφέρονται από την Καβάλα σε νοσοκομεία της Αθήνας……. Σύμφωνα με το ekabnews, σήμερα το πρωί στις 10:00 απογειώθηκε πτητική ομάδα του τμήματος Αεροδιακομιδών ΕΚΑΒ αποτελούμενη από […] The post Coronavirus Pandemic: Μεταφέρονται με ελικόπτερα – ασθενοφόρα διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό appeared first on Mykonos Ticker.

  Coronavirus Pandemic – Ε. Μανωλόπουλος: Το καλοκαίρι του 2021 δεν θα είναι κανονικό!!

  “Η προοπτική για το καλοκαίρι του 2021 είναι, να είναι ένα καλύτερο καλοκαίρι, να είναι ένα καλοκαίρι σαν του 2020”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου, Ευάγγελος Μανωλόπουλος…… Την εκτίμηση πως ούτε το καλοκαίρι του 2021 θα είναι «κανονικό» έκανε ο καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλώντας στο OPEN TV. «Η προοπτική για το […] The post Coronavirus Pandemic – Ε. Μανωλόπουλος: Το καλοκαίρι του 2021 δεν θα είναι κανονικό!! appeared first on Mykonos Ticker.