More

  Β. Κικίλιας: Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του κορονοϊού, είναι η ατομική μας συμπεριφορά και η τήρηση των κανόνων υγιεινής

  Σημεία συνέντευξης

  Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια

  στον ΣΚΑΙ 100,3 και στον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε

  Για την επιτυχή αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού

  Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα αντιμετωπίσουμε μία πανδημία, την πιο μεγάλη κρίση Δημόσιας Υγείας. Το σημαντικό για εμένα και για εμάς ως Κυβέρνηση είναι ότι μπορέσαμε να οργανώσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που είχε πολλά προβλήματα βγαίνοντας από την κρίση.

  Χαίρομαι που μπορέσαμε να αναδείξουμε ξανά κορυφαίους επιστήμονες, Καθηγητές, γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό.

  Και άλλοι Υπουργοί Υγείας φαντάζομαι ότι πρότειναν νωρίς στους Πρωθυπουργούς τους οριζόντια μέτρα, lockdown. Οι Πρωθυπουργοί, υπό το βάρος του οικονομικού κόστους, δεν πήραν αυτά τα μέτρα.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόλμησε πολύ νωρίς, νωρίτερα από κάθε άλλο Ευρωπαίο ηγέτη και πήρε αυτά τα μέτρα. Ήταν ένα τεράστιο βάρος το οποίο επωμίστηκε. Και δικαιώθηκε, όπως δικαιώθηκε θεωρώ και όλη η ελληνική κοινωνία η οποία πειθάρχησε και μπορέσαμε να μην έχουμε στην Ελλάδα μέχρι σήμερα αυτά που με μεγάλη μου λύπη βλέπω σε χώρες προηγμένες, με πολύ πλούσια συστήματα υγείας στη Βόρεια Αμερική, στη Νότια Αμερική, σε άλλες χώρες, στα Βαλκάνια.

  Για την επανεκκίνηση της οικονομίας και του τουρισμού

  Ξέραμε ότι δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε για πάντα τον κόσμο κλεισμένο μέσα στα σπίτια του. Κάναμε όλη αυτή την προσπάθεια και όλες αυτές τις θυσίες για να μπορέσουμε να στηρίξουμε την κοινωνία μας, τους επαγγελματίες, τους ανθρώπους του τουρισμού, να επανεκκινήσει η οικονομία.

  Αναμέναμε ότι με το άνοιγμα του τουρισμού, με το άνοιγμα των συνόρων μας θα είχαμε κάποια αύξηση κρουσμάτων. Είναι προφανές ότι σε σχέση με άλλες χώρες γύρω μας, είμαστε πολύ χαμηλότερα, γιατί έχουμε ένα οργανωμένο σύστημα ελέγχου, ιχνηλάτησης, απομόνωσης. Μια πολύ δυνατή ομάδα υπό την Προεδρία της Κυβέρνησης, από το Υπουργείο Υγείας και από διάφορα Υπουργεία που αντιδρά γρήγορα στα επιστημονικά δεδομένα.

  Όμως δεν παύει να μας ανησυχεί και να μας απασχολεί, πρώτον γιατί τα κρούσματα που βρίσκουμε τώρα, είναι κατά κύριο λόγο ασυμπτωματικά.

  Δεύτερον γιατί υπάρχει μια χαλάρωση, τη βλέπουμε όλοι, την καταλαβαίνω σε ένα βαθμό. Θέλω να ευχαριστήσω τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας που προσέχουν και φροντίζουν τον εαυτό τους, φροντίζουν την οικογένειά τους, σέβονται την τρίτη ηλικία, τις ευπαθείς ομάδες.

  Υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι δεν προσέχουν. Αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε γιατί δεν θα θέλαμε η χώρα να ξανά αντιμετωπίσει μια δύσκολη κατάσταση.

  Ενώ πειθάρχησαν οι Έλληνες, αντιλήφθηκαν το πρόβλημα και ένα μεγάλο ποσοστό κάνει αυτό το οποίο πρέπει. Πρέπει με τους ελεγκτικούς μας μηχανισμούς που διαθέτει η Πολιτεία και τη δυνατότητα να ελέγξουμε και αυτούς οι οποίοι ενδεχομένως δεν προσέχουν τον εαυτό τους και αδιαφορούν για τους γύρω τους.

  Θα θέλαμε κατά το δυνατόν να μπορέσει η χώρα τις όποιες προκλήσεις έρχονται να τις αντιμετωπίσει με την ίδια ή ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία. Αυτό περιλαμβάνει αυτά τα οποία κάνει το οργανωμένο Κράτος και δίνει λύσεις, υπάρχει όμως και η ατομική ευθύνη. Αυτό έχει να κάνει και με τους συμπολίτες μου, έχει να κάνει και με τους τουρίστες.

  Θα ήθελα να ζητήσω για μια ακόμη φορά να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής, να πλένουμε τα χέρια μας, να φοράμε μάσκα σε κλειστούς χώρους, να αποφεύγουμε το συγχρωτισμό, να προσέχουμε τον παππού μας, τη γιαγιά μας, τους γονείς μας αν είναι σε ευπαθή ομάδα.

  Να κάνουμε όλα αυτά τα οποία κάναμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα και μας έκαναν να ξεχωρίσουμε ως χώρα και επιτέλους μετά από πολλά χρόνια το σύνολο της παγκόσμιας κοινότητας να αναγνωρίσει ότι κοίταξε να δεις στην Ελλάδα πόσο καλή δουλειά γίνεται σε αυτό το κομμάτι.

  Είδα και η κυρία Γκριγκορίεβα, η διευθύντρια του ΔΝΤ, έδωσε συγχαρητήρια για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσαμε την υγειονομική κρίση. Αν αυτό θέλουμε να είναι προίκα για επενδύσεις, αν αυτό θέλουμε να είναι προίκα για τουρισμό υψηλότερου επιπέδου που να φέρει πολύ μεγαλύτερα εισοδήματα και μια διαφορετική αντιμετώπιση της χώρας, που θα δώσει το δικαίωμα και δυνατότητα να έχουμε άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα από εδώ και πέρα, αυτό πρέπει να το προασπίσουμε.

  Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης αυτού του ιού, είναι η ατομική μας συμπεριφορά, της προσοχής, των κανόνων υγιεινής, της κοινωνικής αποστασιοποίησης, της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους.

  Νομίζω ότι αποδείχθηκε αυτό. Ήταν το πιο ισχυρό όπλο το οποίο είχαμε στην φαρέτρα μας.

  Για την κατάσταση των κρουσμάτων στη χώρα

  Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι 4.193. 2.457 έχουν αναρρώσει, 1.040 έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

  Αυτή τη στιγμή 494 θεωρούνται ενεργά κρούσματα, 93 νοσηλεύονται, 12 σε ΜΕΘ.

  Για τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

  Αποδείχθηκε μέσα στην κρίση του κορονοϊού ότι πέρα κάποιων ανθρώπων οι οποίοι από φόβο απέφευγαν τα Νοσοκομεία, ένας αρκετά σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας δεν πήγε στα Νοσοκομεία ακριβώς επειδή δεν υπήρχε ανάγκη και λόγος.

  Όμως θα μπορούσε και θα έπρεπε να πάει ενδεχομένως σε ένα οργανωμένο, δομημένο και σύγχρονο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Και αυτή είναι η επόμενη μεταρρύθμιση, είναι η μεγάλη μεταρρύθμιση την οποία θα υλοποιήσουμε στο Υπουργείο Υγείας μαζί με την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών υγείας.

  Θυμίζω ότι η άυλη συνταγογράφηση, ήδη έχει γίνει εντός κορονοϊού, ψηφιακοί φάκελοι, ψηφιακές ακτινογραφίες, μαγνητικές, αξονικές, διαλειτουργικότητα όλων αυτών Κέντρων Υγείας και Νοσοκομείων. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό.

  Θέλουμε να φτιάξουμε Δίκτυα Υγείας τα οποία θα συνδέουν όλες τις προσπάθειες οι οποίες έχουν γίνει στην πρωτοβάθμια φροντίδα.

  Θα συνδέσουμε με Δίκτυα Υγείας, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία, Δημοτικά Ιατρεία, ΤΟΜΥ, ιδιώτες ιατρούς.

  Θα υπάρχει μάνατζμεντ στο δίκτυο αυτό υγείας ανά περιοχή. Θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, θα παρέχει το κάθε δίκτυο τις ίδιες ακριβώς υπηρεσίες.

  Ενσωματώνοντας και τους ιδιώτες γιατρούς, δηλαδή τον οικογενειακό γιατρό, τον παθολόγο, τον παιδίατρο, τον γιατρό που είχε η μέση ελληνική οικογένεια, θέλουμε να κάνουμε ελκυστικό το να πάει ένας συμπολίτης μας και να έχει και εμπιστοσύνη κιόλας σε μια τέτοια δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

  Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται βεβαίως και θα είναι δωρεάν.

  Θα το καταλάβει ο πολίτης, ότι αντί να πηγαίνει να στέκεται για ώρες στα Νοσοκομεία, για πράγματα τα οποία δεν θα έπρεπε να πάει σε Νοσοκομείο, είναι πολύ προτιμότερο να απευθυνθεί σε ένα Κέντρο Υγείας, αξιοπρεπές και κτιριακά και ξενοδοχειακά, με σύγχρονα μηχανήματα και υψηλού επιπέδου επαγγελματίες υγείας

  Για το σχεδιασμό για τις κλίνες ΜΕΘ

  Η μεταρρύθμιση που κάνουμε στις ΜΕΘ είναι να διαθέτει η χώρα 1.200 κλίνες ΜΕΘ ως το τέλος του χρόνου.

  Είναι πάρα πολύ σημαντικό όχι μόνο για τον κορονοϊό. Γιατί ένα σύγχρονο σύστημα περίθαλψης χρειάζεται Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Εμείς πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα σε όποιον τραυματιστεί και θα κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του, λόγω π.χ. ενός τροχαίου ατυχήματος, να έχει την ευκαιρία να μπει σε μία ΜΕΘ. Και αυτό δυστυχώς, και ντρέπομαι που το λέω, ήταν το μεγαλύτερο «ρουσφέτι» στη Μεταπολίτευση.

  Με την υπογραφή του Πρωθυπουργού θα παραδώσουμε αυτές τις 1.200 ΜΕΘ, που θα είναι σύγχρονες, τελευταίας τεχνολογίας, με το κατάλληλο προσωπικό, φτάνοντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, 12 κλινών ΜΕΘ ανά 100.000 κατοίκους,

  Με πληρωμένη την εκπαίδευση του προσωπικού για τα επόμενα πέντε χρόνια από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Με την αξιοποίηση του εξοπλισμού που μας προμήθευσαν οι ιδιώτες δωρητές, μόνιτορς, κρεβάτια, αναπνευστήρες και λοιπά.

  Για το Νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή για την ίδρυση της ΟΔΙΠΥ Α.Ε.

  Η ΟΔΙΠΥ Α.Ε. θα είναι μία Ανώνυμη Εταιρεία με κορυφαίους επαγγελματίες αξιολογητές οι οποίοι θα μπαίνουν στα δημόσια Νοσοκομεία και στα ιδιωτικά Νοσοκομεία τα οποία σχετίζονται με τον ΕΟΠΥΥ και θα αξιολογούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

  Στόχοι μας είναι η στήριξη των ασθενών, καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και η μείωση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων,

  Ο Οργανισμός αυτός είναι μία μεταρρύθμιση η οποία έλειπε από τη χώρα, την οποία ερχόμαστε να εφαρμόσουμε εν μέσω κορονοϊού και θα δώσει τη δυνατότητα δίκαια και αντικειμενικά να μπορούμε να αξιολογήσουμε όλες τις υπηρεσίες τις οποίες παρέχονται υπέρ των ασθενών μας, υπέρ των πολιτών.

  Για την τουρκική προκλητικότητα

  Πρέπει να ξέρουν καλά όσοι επιβουλεύονται τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα, ότι είμαστε αποφασισμένοι και ότι αυτός ο οποίος θα δοκιμάσει κάτι θα υποστεί τεράστιο κόστος.

  Βλέπουμε ότι η ρητορική των γειτόνων μας συνεχίζεται και είναι συγκεκριμένη για τη Θράκη, για τα ενεργειακά, για την Κύπρο. Είναι προφανές ότι περνάμε σε ένα δύσκολο χρονικό διάστημα στο οποίο χρειάζεται να παρθούν πολύ σοβαρές αποφάσεις και στο οποίο δεν βοηθάει ούτε η υπέρμετρη ρητορική, προσωπικά είμαι υπέρ του να κάνεις πράγματα πιο πολύ από ό,τι να μιλάς.

  Εμείς είμαστε μια αποτρεπτική δύναμη, το δείξαμε που ήταν στον Έβρο τον περασμένο Μάρτιο και πρέπει να ξέρει κανείς τι πάει να ρισκάρει αν τολμήσει ποτέ να κάνει κίνηση.

  The post Β. Κικίλιας: Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του κορονοϊού, είναι η ατομική μας συμπεριφορά και η τήρηση των κανόνων υγιεινής appeared first on Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

  Πηγή: eody.gov.gr

  Μοιράσου το

  Όλες οι χώρες
  18,956,423
  Επιβεβαιωμένα Κρούσματα
  Updated on 6 August 2020 00:30
  Ελλάδα
  4,974
  Επιβεβαιωμένα Κρούσματα
  Updated on 6 August 2020 00:30
  Ιταλία
  248,803
  Επιβεβαιωμένα Κρούσματα
  Updated on 6 August 2020 00:30
  Ισπανία
  352,847
  Επιβεβαιωμένα Κρούσματα
  Updated on 6 August 2020 00:30
  Γερμανία
  214,104
  Επιβεβαιωμένα Κρούσματα
  Updated on 6 August 2020 00:30

  Ανακοινώσεις/Νέα

  Ημερήσια έκθεση επιτήρησης COVID-19 (05/08/2020)

  Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) Δεδομένα έως 5 Αυγούστου 2020, ώρα 15:00 Σήμερα ανακοινώνουμε 124 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4973, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες. 1349 (27.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2479 (49.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 210 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ημερήσια έκθεση επιδ..

  Διαδοχικές συναντήσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπoυργείου Υγείας με τους διοικητές των νοσοκομείων

  Διαδοχικές συναντήσεις εργασίας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και τους διοικητές όλων των νοσοκομείων της χώρας, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 5 Αυγούστου, στο πλαίσιο της αυξημένης ετοιμότητας των υγειονομικών δομών για την αντιμετώπιση κρουσμάτων Covid-19. Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στην έναρξη των εργασιών δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι το ΕΣΥ θα είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά κάθε ενδεχόμενο, παρότι θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες έτσι ώστε να μην υπάρξει αυτή η ανάγκη. Ο Υπουργός Υγείας ζήτησε από όλους τους Διοικητες να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά με όλες τις δυνάμεις εφιστώντας την προσοχή τους στην αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων. Ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, επεσήμανε στους διοικητές των νοσοκομείων ότι πρέπει και ο τελευταίος εργαζόμενος στο ΕΣΥ να τηρεί κατά γράμμα τις οδηγίες των εγκυκλίων του Υπουργείου έτσι ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Συστήμα..

  Δήλωση του Υπ. Υγείας, Β. Κικίλια στην έναρξη των διαδοχικών συναντήσεων εργασίας με τους διοικητές των νοσοκομείων

  Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί, οι διαδοχικές συναντήσεις εργασίας του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και τους διοικητές όλων των νοσοκομείων της επικράτειας, στο πλαίσιο της αυξημένης ετοιμότητας των νοσηλευτικών δομών της χώρας για την αντιμετώπιση κρουσμάτων Covid-19. Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στην έναρξη των εργασιών δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το Υπουργείο Υγείας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, θα είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, παρότι θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει αυτή η ανάγκη. Σήμερα έχουμε δύο συνεχόμενες συνεδρίες με τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και τους Διοικητές των Νοσοκομείων όλης της Ελλάδας, για ένα πρόγραμμα ενημέρωσης-εκπαίδευσης από το Υπουργείο Υγείας τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας. Θέλω για μια ακόμη φορά να επιστήσω την προσοχή όλων στα μέτρα ατομικής προστασίας, στις μάσκες που πρέπει να φοράμε, στους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης,..

  Eνημέρωση διαπιστευμένων συντακτών υγείας από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό...

  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Καλησπέρα σας από το Υπουργείο Υγείας, καλώς ήρθατε στην έκτακτη ενημέρωση για το νέο κοροναϊό από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκο Χαρδαλιά και από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για το νέο κοροναϊό κ. Σωτήρη Τσιόδρα. Αυτή η έκτακτη ενημέρωση κρίθηκε αναγκαία έτσι ώστε να δοθούν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που υπάρχουν αλλά και να βάλουμε και ένα πλαίσιο εν όψει του Δεκαπενταύγουστου. Κύριε Καθηγητά, έχετε το λόγο. Σ. ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Καλησπέρα σας. Η πατρίδα μας και η ανθρωπότητα βρίσκεται ακόμα αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη και πιο αναπάντεχη επείγουσα κατάσταση δημόσιας υγείας των τελευταίων 100 ετών. Σήμερα κατ΄ εξαίρεση και λόγω της παρουσίας αυξημένων καταγραφών κρουσμάτων στην πατρίδα μας, κρίναμε απαραίτητο εγώ ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας να μιλήσω σχετικά με επιστημονικά θέματα που αφορούν τον ιό και να απαντήσω σε τυχόν ερωτήσεις. Αρχικά θα ήθελα να σας μεταφέρω την ανησυχία της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων η οποία ..

  Ημερήσια έκθεση επιτήρησης COVID-19 (04/08/2020)

  Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) Δεδομένα έως 4 Αυγούστου 2020, ώρα 15:00 Σήμερα ανακοινώνουμε 121 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4855, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες. 1325 (27.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2403 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 209 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ημερήσια έκθεσ..

  Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

  O Yφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον COVID-19, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, θα ενημερώσουν για τις εξελίξεις με συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν, στις 18:00, στο Υπουργείο Υγείας. The post Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας appeared first on Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

  Ειδήσεις

  Coronavirus Pandemic: Κλειστό beach bar στη Μύκονο λόγω κρούσματος – Έλεγχοι για παραβάσεις στα νησιά

  Συνεχίστηκαν οι σαρωτικοί έλεγχοι της αστυνομίας στα νησιά και ειδικότερα σε beach bar και άλλα καταστήματα, για την εφαρμογή των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, που εφαρμόζονται από την αρχή του μήνα……… Στο πλαίσιο αυτό, από χθες το απόγευμα και μέχρι σήμερα τα ξημερώματα, σφραγίστηκαν για υπεράριθμους πελάτες, για 15 μέρες: ένα μπαρ […] The post Coronavirus Pandemic: Κλειστό beach bar στη Μύκονο λόγω κρούσματος – Έλεγχοι για παραβάσεις στα νησιά appeared first on Mykonos Ticker.

  Coronavirus Pandemic – Μητσοτάκης: Βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή – Να ενεργοποιήσουμε το εθνικό μας εμβόλιο που είναι το φιλότιμο

  «Πρέπει να ενεργοποιήσουμε και πάλι το εθνικό μας εμβόλιο που δεν είναι άλλο από το φιλότιμό μας και όλοι μαζί να τηρήσουμε τα μέτρα τα οποία μας υποδεικνύουν οι ειδικοί και είμαι σίγουρος ότι εφόσον το κάνουμε, και θα το κάνουμε γιατί το κάναμε και στην πρώτη φάση της πανδημίας, θα βγούμε νικητές και από […] The post Coronavirus Pandemic – Μητσοτάκης: Βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή – Να ενεργοποιήσουμε το εθνικό μας εμβόλιο που είναι το φιλότιμο appeared first on Mykonos Ticker.

  Coronavirus Pandemic – Χαρδαλιάς: Είμαστε εδώ επειδή υπάρχουν σημάδια που μας ανησυχούν – Ωράριο σε νυχτερινά κέντρα όπου χρειαστεί

  «Δεν βρισκόμαστε στην περίοδο του lockdown ώστε να υπάρχει ανάγκη να είμαστε κάθε απόγευμα εδώ και ελπίζουμε ότι δεν θα προκύψει ξανά αυτή η ανάγκη», ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς,…….. κατά την έκτακτη ενημέρωση με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα για τον κορονοϊό. «Αν […] The post Coronavirus Pandemic – Χαρδαλιάς: Είμαστε εδώ επειδή υπάρχουν σημάδια που μας ανησυχούν – Ωράριο σε νυχτερινά κέντρα όπου χρειαστεί appeared first on Mykonos Ticker.

  Coronavirus Pandemic: Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στους πολίτες, το πρωί της Τετάρτης για τον κορωνοϊό!!

  Ο πρωθυπουργός θα μαγνητοσκοπήσει το μήνυμά του αμέσως μετά την τηλεδιάσκεψη που θα έχει με τον Βασίλη Κικίλια, τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά…… Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί το πρωί της Τετάρτης στους πολίτες, με τηλεοπτικό μήνυμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιούσε σήμερα Τρίτη την παρέμβασή του, ωστόσο αποφασίστηκε να […] The post Coronavirus Pandemic: Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στους πολίτες, το πρωί της Τετάρτης για τον κορωνοϊό!! appeared first on Mykonos Ticker.